Categorie├źn
Kruip in de huid van de kunstenaar Vlog

De Stijlanalist on tour

De Stijlanalist on tour
Hoe kan een week er uit zien van een imagostyliste die door heel Nederland werkt! Juist heel afwisselend. Deze week vertrek ik vanuit Nijmegen naar Heiloo, Amsterdam en vandaar uit weer naar Utrecht.

Kruip in de huid van Rembrandt
Ik begin in Heiloo bij stichting Buitenkans met een workshop over Rembrandt. Rembrandt is briljant in het werken met diepe en lichte kleuren ofwel clair obscure. Deze workshop is met hoog opgeleide ouderen. De resultaten zijn verrassend.

Kleur en stijlanalyse
De volgende dag heb ik een klant in Utrecht. Jitske Kramer is een antropologe die grote sprongen maakt. Ze trekt volle zalen en zal binnenkort wel haar t.v. debuut gaan maken. Met Jitske doe ik een volledige analyse van haar identiteit, stijl, kleur en duiken we in haar garderobe. Jitske wil dolgraag een eigen stijl voor op het podium. Wat een feest om deze te bedenken.

LIVstores
Vanuit Utrecht….. blijf ik in Utrecht. Daar zit een geweldige winkel LIVstores die gerund wordt door Marjan Londeman. Zij verkoopt ontwerpen van Nederlandse ontwerpers. Eerlijk geproduceerd en met een kleine oplage. Wat tof , vet, gaaf dat ik daar workshops mag geven.

Workshop identiteit, stijl en kleur
De workshops zijn opgedeeld in modules. Uitstraling en identiteit zijn geweest. stijl en pasvorm doen we nu en dan komt nog de kleurenanalyse. Super veel zin in en Marjan is een schatje met hart voor de zaak.

Imago expert
De laatste dag van de tour heb ik een ontmoeting met Anneke Dercksen – Bobeldijk. Als imago expert heeft ze zich gespecialiseerd in identiteit en uitstraling. Ze leert mij er nog veel meer over. Ik vind haar geweldig en het onderwerp “identiteit te verbinden aan je stijl’ vind ik dan ook reuze interessant en wil daar steeds meer mee doen met mijn klanten.

Masterclass
Ik eindig die dag met mijn collega’s van de Vereniging van imagoprofessionals. Elkaar ontmoeten en kennis delen is reuze interessant. Met z’n allen volgen we een masterclass van Jan Boon over social media.

Nu weer op naar huis. Wat een heerlijke week opstap met mijn koffer ontmoette ik allerlei leuk mensen.

Dank voor delen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail