Over de Stijlanalist

`Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf`

 

Wie is de Stijlanalist?

Tonny van der Linden is de naam, 48 jaar, ik ben opgegroeid in Rotterdam, en woon sinds een paar jaar in de omgeving van Nijmegen.

Het zat al vroeg in me. Als jong meisje in de schoolbanken was ik al bezig met stijl, kleur en kleding. Het waren de tachtiger jaren waarin ik opgroeide, met knallende kleuren, knellende kleding en modieuze materialen/ stijlvolle stoffen. En het was de tijd dat ik colberts en stropdassen van mijn vader droeg, vroeg mijn moeder daar passende gilets en broeken bij te maken. En dat deed ze. En wat was ik toen trots op mijn eigen stijl!

Na de jaren ’80 ging ik verder het creatieve pad op. Maar liet de mode voor wat het was. Vanuit een atelier in een oud schoolgebouw maakte ik schilderijen, muurschilderingen en logo-ontwerpen. Later ging ik aan de slag als activiteitenbegeleidster bij ouderen en volgde de opleiding tot creatief therapeut.

Mijn weg naar duurzaamheid

Een paar jaar geleden kwam een collega naar me toe. Ze had haar kledingkast opgeruimd en aardig wat mooie tweedehands kledingstukken over. Weggooien zou zonde zijn. Ze dacht dat ik daar wel raad mee wist.

Inderdaad, ik heb het ook niet van een vreemde, want mijn vader hergebruikte al heel veel. Veel spullen die niet meer werd gebruikt, kregen onder zijn handen een nieuwe bestemming. De mooiste herinnering vind ik toch wel de bodem van de blikjes tomatenpuree, die draaiden en schitterden tegen de verlichting van de kerstboom. Als kind kon ik daar uren lang naar kijken.

[fruitful_dbox shadowtype=”type-1″] In veel kledingkasten hangen prachtige maar nauwelijks gedragen kledingstukken. Zonde eigenlijk! [/fruitful_dbox]

Toen mijn collega dat dus aan mij vroeg, hoefde ik niet lang na te denken en ging samen met een vriendin direct aan de slag. T-‘shirts toverden we om tot rokken, jurken tot tunieken en van hemden maakten we bijzondere blouses. De ene na de andere schitterende creatie kwam onder de naaimachine vandaan en vond zo een tweede leven.

Het was dit moment dat ik me realiseerde dat een oude liefde opnieuw geboren was. Daarna wist ik wat me te doen stond en ben me helemaal gaan toeleggen op het stylen en re-stylen van kleding.

Dus……

Duik ook je kledingkast in en gun jezelf en dat ene favoriete kledingstuk, dat elke keer nét niet wordt gedragen of zelfs al tijden wacht op een gelegenheid, een unieke kans. Want van jouw bestaande kleding, maak ik nieuwe ontwerpen!

[fruitful_btn link=”https://www.destijlanalist.nl/lookbook/”]Kies voor een nieuwe garderobe uit eigen kast[/fruitful_btn]

Mijn wens

Mijn grootste wens is dat jij de liefde voor je eigen kledingstukken weer terug krijgt. Duurzaamheid betekent voor mij langer doen met je kleding. Dat is belangrijk voor onze planeet en ook voor je portemonnee. Ik ben gek op kleding, mooie stoffen enz. maar laten we ook onze verantwoordelijkheid nemen. Kies voor een stijl, figuur en kleurenanalyse zodat je goed weet wat jouw kleur, pasvorm en persoonlijkheid onderstreept. Zo voorkom je miskopen. Kies voor tweedehands en sunstainable fashion.

[fruitful_btn link=”https://www.destijlanalist.nl/contact”]Ja, ik kies voor duurzaam en wil een afspraak maken.[/fruitful_btn]

De Stijlanalist: een nieuwe garderobe uit eigen kast!