Categorieën
Vlog

Welke stoffen passen bij je krullen of slag?

Ik ging met mijn haren naar de krullenkapper.

Ben jij de gelukkige met een krullenbos of een slag in het haar? Rood, brunette of blondine, wist je dat bij elk haartype een stof past met een bepaalde textuur en structuur ! Proficiat. Juist als je krullen om je gezicht heen ‘dansen’ kan je gebruik maken van boeiende stoffen .

Maar ondanks die mooie krullen , of juist dankzij, zit jij misschien ook weleens met je handen in je haar, want: hoe combineer je dat nou toch met je favoriete stoffen en prints; geometrisch, organisch, grillig of ….?

Een krul of een slag

Een krul of slag in je haar kan een basis zijn om als vorm terug te laten komen in je kleding. Heb je een klassieke stijl en uiterlijk dan past een rustige vorm bij het gezicht. De dikte van een stof en de grootte van een print kunnen passen bij de hoeveelheid en dikte van je haar. Een mooie balans krijg je als je een duidelijke structuur van stof en print kiest die bij je passen.

De prints bij een krul

Krul in het haar
Krul in het haar

Textuur en structuur
Ook de structuur en de textuur van een stof is belangrijk bij je haartype. Maar wat is nu eigenlijk de structuur en textuur van een stof. De textuur gaat over welke indruk het oppervlak ervan wekt, is het aaibaar of ruw. De structuur zegt alles over hoe de stof is geweven de samenstelling ervan, denk aan een breisel, een visgraat, een Pied de poule enz. 

Textuurcontrast
Als je twee oppervlakken met verschillende texturen naast elkaar zet, is er sprake van textuurcontrast. Hierdoor verlevendig je je kleding. Een heel gladde textuur naast een ruwe textuur toe te passen maakt het spannend en levendig. Afhankelijk van de je haartype.

Welke prints bij een slag

Slag in het haar
Slag in het haar

Expertise

Vanuit mijn expertise leer ik jou de kneepjes van het vak. Laat ik je ervaren wat kleur, snit en stof kan doen met je. Al heel veel vrouwen heb ik blij gemaakt met tips en trucs.

Wil je de laatste blog en vlog ontvangen in je postvak? Schrijf je dan https://www.destijlanalist.nl/contact/ in.

Groene groet van Tonny |de Stijlanalist


Dank voor delen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail