28 okt

Van broek naar tas met spijkergoed

van broek naar tas met spijkergoed

van broek naar tas met spijkergoed

Zin om ook met oude spijkerbroeken aan de slag te gaan?
Tassen, schorten, kussenhoezen, telefoonmapjes, plaids en kleding….
Het is de bedoeling dat je 4 manieren leert om jeans te verwerken. Met die verwerkingen kun je dan zelf weer verder met het maken van kleding, tassen, boekomslagen, etc..
Je neemt minstens 1 gedragen (schone) spijkerbroek mee. We slopen samen de broeken volgens een bepaalde methode en gebruiken ze door elkaar. Door verschillende jeans met elkaar te combineren krijg je een levendig geheel. Dus ook donkere, lichte en veel gedragen met slijtplekken en kapotte broeken zijn welkom.

Meld je aan voor de workshop op 19 november.
van 10.00 tot 16.00 uur. 45 euro
Koffie , thee en iets lekkers is in begrepen.

Henriët Bovenkerk is een textielkunstenaar met roots in het quilten. Zij heeft een passie voor Jeans, en wil hiermee een statement maken tegen verspilling en voor recycling. Een paar jaar geleden maakte zij een groot tassen project van gedragen jeans.
(www. henriëtbovenkerk.nl) Ze maakte meer dan 100 verschillende tassen. Daarnaast verwerkt ze ook jeans in quilts, kleding en 3 d installaties. Haar ervaring in het verwerken van jeans wil ze graag overdragen. Hiervoor heeft zij deze workshop ontwikkeld Ze gaf de workshop eerder bij onder andere Tegendraads, en Mijn Eigen.

De workshop vindt plaats in de Smeltkroes Nijmegen, de oude Honigfabriek. Een plek met vele ondernemers en leuke horecagelegenheden.

adres; Waalbandijk 16 , Nijmegen


Dank voor delen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Tonny van der Linden