Categorieën
Komende workshops

Een zeefdruk op je eigen kleding!

Een zeefdruk op je eigen kleding!

Zeefdruk7

Maak van iets ouds en versleten iets nieuws en sprankelend!
Iedereen heeft in zijn kledingkast wel een item hangen wat net niet past of juist heerlijk zit maar net een beetje te saai is.
Samen met costumière Ineke en zeefdrukker Willemijn kan je een hele dag aan de slag om van je bestaande kleding weer een echt fashion item te maken.

De technieken die we deze dag gebruiken zijn zeefdrukken en het (eventueel) verstellen van je eigen meegebrachte kledingstuk(ken).
(Alle verdere materialen die je hier voor nodig hebt, nemen wij voor je mee)

Voor zeefdrukken hoef je niet per se goed te kunnen tekenen, schilderen of ontwerpen: met gevoel voor kleur en compositie kan je al verrassend mooie afdrukken maken. We drukken deze dag vooral papier sjablonen.

Zeefdrukken is een grafische techniek. Met zeefdrukken rakel je de inkt door een stuk gaas dat is opgespannen op een raam. Door delen van het gaas af te dekken druk je de gewenste vormen af. Je kunt er heel strak en precies mee werken, maar ook heel vrij en schilderachtig, een prent kan in serie gedrukt worden of als eenmalige afdruk. Een zeefdruk kan uit één drukgang bestaan of uit meerdere (kleur) lagen over elkaar.

Je kunt je ontwerp direct op het kledingstuk drukken of op een stuk textiel wat je later door middel van borduren op je kledingstuk appliceert. De borduurtechnieken die we hanteren zijn handmatig en/of machinaal. Zo kan je naar eigen smaak en stijl je kledingstuk restylen.

Deze dag kan je ook patroontechnisch je kledingstuk aanpassen. Misschien zijn de mouwen of broekspijpen net iets te lang of te kort, te wijdt of te smal. Samen kunnen we hiernaar kijken en je er bij helpen zodat aan het einde van de dag je jurk (broek, rok, blouse, trui, colbertje of wat je ook hebt meegebracht) helemaal naar je eigen smaak en kunnen is gerestyled!

Enige ervaring achter de machine is handig maar zeker niet noodzakelijk!

Datum: zaterdag 9 december 2017
Tijd: van 11.00 tot 16.00
De workshop vindt plaats in de Smeltkroes Nijmegen, de oude Honigfabriek. Een plek met vele ondernemers en leuke horecagelegenheden.  Waalbandijk 16.


Kosten: 40,- per persoon; koffie en thee inbegrepen.

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen. Zo kunnen we het persoonlijk houden en je genoeg aandacht geven. Naaimachines zijn aanwezig.


Dank voor delen
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail